Το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους εργαζομένους και απεργούς του Μετρό λήγει σήμερα το απόγευμα και αναβρασμός επικρατεί και στα δύο «στρατόπεδα». 
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναμένεται να αποτυπωθούν τα δεδομένα της κατάστασης της συνεχόμενης απεργίας του Μετρό και να τεθεί στο τραπέζι των συζήτησεων η επίταξη των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, σύσκεψη πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων του μετρό στις 10 το πρωί. Στο επιτελείο των απεργών επικρατεί αναβρασμός εν όψει του ενδεχομένου επίταξης από την κυβέρνηση. Οι απεργοί πάντως συνέταξαν έκτακτο δελτίο Τύπου στο οποίο προτείνουν στην κυβέρνηση να ισχύσει η συλλογική σύμβαση για τους οδηγούς του μετρό μέχρι το Μάρτιο, όταν και λήγει η μετενέργεια, και εκ νέου να υπάρξει δημόσιος διάλογος για το ζήτημα.

Όπως δήλωσε στο newpost.gr, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εγαζομένων Μετρό, κ. Μάνθος Τσακός, σε περίπτωση επίταξης «θα ισχύσει κανονικά ο νόμος, ωστόσο υπάρχει και άλλος τρόπος αντίστασης και εμείς θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας». «Ζητήσαμε διάλογο με την κυβέρνηση από την πρώτη μέρα» διευκρίνισε, ενώ τόνισε ότι δημοσιοποιήσαν προς το κυβερνητικό επιτελείο την νέα τους πρόταση για τη συλλογική σύμβαση.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος σε δηλώσεις του επανέλαβε τις νέες θέσεις των απεργών και έριξε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Κατανοούμε την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για αυτό το λόγο και προτείνουμε την ισχύη της συλλογικής σύμβασης μέχρι τον Μάρτιο και πιάνουμε αμέσως δουλειά. Είναι πλέον στην ευχέρεια της κυβέρνησης να σεβαστεί το επιβατικό κοινό. Είμαστε αποφασισμένοι. Ο λαός είναι ξεσηκωμένος».

Αναστασία Γαλάνη

Σχετικό Θέμα: 
Τεστ χωρίς όρια για την κυβέρνηση η σύγκρουση με τους απεργούς στα μέσα μεταφοράς