Στον ανακριτή απολογήθηκαν σήμερα οι δύο αστυνομικοί, εναντίον των οποίων ο εισαγγελέας άσκησε χθες το βράδυ δίωξη για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, για το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με θύματα δύο νεαρούς 15 και 19 ετών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.
Οι δύο αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με πειροριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 2000 ευρώ έκαστος.

Ο 29χρονος και ο 31χρονος αστυνομικοί της ομάδας Δίας εμφανίστηκαν συγκλονισμένοι για την τραγική κατάληξη που είχε η καταδίωξη, εκφράζοντας την ευχή να πάνε όλα καλά με τους δύο τραυματίες. 

Ωστόσο αρνήθηκαν, κατηγορηματικά, όσα αναφέρει στην κατάθεση της η αυτόπτης μάρτυρας, ότι δηλαδή οι δύο νεαροί έπεσαν όταν ο συνεπιβάτης αστυνομικός τέντωσε το πόδι του και ακούμπησε το μηχανάκι με αποτέλεσμα να πέσουν.

Στο χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συνάδελφοι των αστυνομικών σε ένδειξη συμπαράστασης
Να σημειωθεί ότι μία νεαρή γυναίκα που υποστηριξε ότι είδε το περιστατικό από το μπαλκόνι της, κατέθεσε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή των δύο μοτοσικλετών ενώ είπε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένα αυτοκίνητο που να ακολούθησε τη μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επίσης, σύμφωνα και με μία δέυτερη μαρτυρία επιχειρηματία, καμία εμπλοκή δεν υπήρξε της μοτοσικλέτας των δύο αστυνομικών. Στο μεταξύ κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τους δύο νεαρούς οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά πέφτοντας από τη μηχανή που οδηγούσαν, μετά από καταδίωξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι νεαροί φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά αιμομοδυναμικά είναι σταθεροί.

Συγκλονισμένη η μητέρα ενός εκ των δύο παιδιών είπε ότι τα παιδιά τους δεν είναι εγκληματίες για να τύχουν τέτοιας μεταχείρισης από τους αστυνομικούς, ενώ αναφέρθηκε και στη μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που είπε ότι ένας εκ των αστυνομικών έσπρωξε τη μηχανή, την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει, με απότέλεσμα τα δύο παιδιά να πέσουν από μεγάλο ύψος.Πηγή: cretalive.gr