Με τον εκπρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, ειδικού συντονιστή για τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο Νίκο Αναστασόπουλο, συναντήθηκε το μεσημέρι η τριμελής αντιπροσωπεία των απεργών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου Γιάννης Στεφανόπουλος, ο κ. Αναστασόπουλος τους ενημέρωσε ότι έχουν μελετηθεί διαφορετικά σενάρια και προτάσεις για το κάθε ναυπηγείο ξεχωριστά, αλλά οι τελικές προτάσεις θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό, σε χρονική στιγμή που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απόφαση κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον Χ. Αλμούνια στις Βρυξέλλες, για να αναλάβουν τα ναυπηγεία τη ναυπήγηση πολεμικών σκαφών τρίτων χωρών.

Οι απεργοί που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Νίκης έχουν αποχωρήσει και το τμήμα του δρόμου που είχε κλείσει δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Οι εργαζόμενοι στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο πραγματοποίησαν γενική απεργία διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για ένα και πλέον έτος και την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, μία ημέρα την εβδομάδα. 

Παράλληλα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.