Άρχισε σήμερα από τον δήμο Ηρακλείου η κατεδάφιση του αυθαίρετου τριώροφου κτηρίου στην προέκταση της οδού Παλλάδας, στις Μεσαμπελιές (Ηλιούπολη).   
Με αυτήν την ενέργεια απελευθερώνεται ένας χώρος 850τ.μ. από τα οποία τα 700 προστίθενται στην αυλή του 46ου Δημοτικού σχολείου και τα υπόλοιπα 150τ.μ. για τη διαπλάτυνση του δρόμου.  

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατεδάφιση ακινήτου καθώς εφαρμόζεται πλήρως το Σχέδιο Πόλης στην οδό Παλλάδας η οποία είναι κάθετη στην Οδό Παπά Πέτρου Γαβαλά στο ύψος του Δημοτικού Σχολείου και η οποία διανοίγεται πλέον στο σύνολό της.   

Στη Περιοχή βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και την Πρόεδρο της 4ης Δημοτικής κα Δ. Βρούχου και σε δηλώσεις του τόνισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση καθώς η κατεδάφιση του τριώροφου αυθαίρετου κτίσματος θα επιτρέψει την απόδοση ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου στο Δημοτικό Σχολείο χρήσιμου για τα παιδιά» ενώ συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής επεσήμανε ότι «θα εφαρμοστεί πλήρως το Σχέδιο Πόλης προκειμένου να ελευθερωθούν περισσότεροι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι για την δημιουργία πάρκων, πλατειών, παιδικών χαρών κ.ά. που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών».