Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Χανιά που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης εξιχνίασε η αστυνομία με τη σύλληψη τριών ανδρών ηλικίας 28, 33 και 24 ετών.

Ο 33χρονος Έλληνας μαζί με τον 24χρονο Αλβανό, ήταν τα δύο που διέπραξαν τη ληστεία. Ο 28χρονος συνεργός τους –και αυτός Έλληνας- τους περίμενε με αυτοκίνητο σε άλλο σημείο.

Οι δύο πρώτοι άρπαξαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού από τον 69χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου 400 ευρώ και διέφυγαν αρχικά με μοτοσικλέτα.

Αργότερα στα Χανιά εντοπίστηκε στη πόλη των Χανίων και ελέχθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία καραμπίνα διαμετρήματος 12 cal, μία γεμιστήρα με πέντε πλήρη φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ένα μαχαίρι, δύο κουκούλες και δύο ζευγάρια γάντια.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία είχε αφαιρεθεί το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου από περιοχή των Χανίων.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 24χρονος Αλβανός, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητος, έχει δραπετεύσει από τις φυλακές Πάτρας. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ο 33χρονος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία διότι φιλοξενούσε τον 24χρονο στην οικία του.