Ηράκλειο: «Πράσινο φως» για την καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο: «Πράσινο φως» για την καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), αφού και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης υπέγραψε τον διορισμό του επίκουρου καθηγητή Γιώργου Λαζόπουλου στη θέση του διευθυντή, ο οποίος ανέμενε, 3 χρόνια μετά την εκλογή του, την ανάληψη της διεύθυνσης του καρδιοχειρουργικού τμήματος.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά την επίσκεψη του σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ανέφερε ότι, από χθες το βράδυ, η σχετική υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήρθε να συμπληρωθεί σε εκείνες των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να γίνει ο διορισμός του καθηγητή και να ξεκινήσει η λειτουργία της κλινικής.

'Ετσι, η τελευταία εκκρεμότητα για τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής «έκλεισε», αφού κινδύνευσε η χώρα μας να επιστρέψει στην ΕΕ το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ -που δόθηκαν από κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής- αν αυτή δεν λειτουργούσε άμεσα.

Η λειτουργία της κρίνεται εξαιρετικά αναγκαία αφού είναι η μοναδική στην Κρήτη και θα εξυπηρετεί παράλληλα και τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου που καλύπτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο