Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), αφού και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης υπέγραψε τον διορισμό του επίκουρου καθηγητή Γιώργου Λαζόπουλου στη θέση του διευθυντή, ο οποίος ανέμενε, 3 χρόνια μετά την εκλογή του, την ανάληψη της διεύθυνσης του καρδιοχειρουργικού τμήματος.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά την επίσκεψη του σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ανέφερε ότι, από χθες το βράδυ, η σχετική υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήρθε να συμπληρωθεί σε εκείνες των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να γίνει ο διορισμός του καθηγητή και να ξεκινήσει η λειτουργία της κλινικής.

'Ετσι, η τελευταία εκκρεμότητα για τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής «έκλεισε», αφού κινδύνευσε η χώρα μας να επιστρέψει στην ΕΕ το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ -που δόθηκαν από κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής- αν αυτή δεν λειτουργούσε άμεσα.

Η λειτουργία της κρίνεται εξαιρετικά αναγκαία αφού είναι η μοναδική στην Κρήτη και θα εξυπηρετεί παράλληλα και τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου που καλύπτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.