Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες σε κεντρική καφετέρια-μπαρ που λειτουργεί σε πεζόδρομο της Πάτρας.
Ήταν βράδυ, περασμένες έντεκα. Το μαγαζί ήταν γεμάτο. Κάποια στιγμή κάνουν την είσοδό τους δύο άνδρες και μια γυναίκα που ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπήκαν για να διασκεδάσουν.

Οι εργαζόμενοι αμέσως πιστεύουν ότι πρόκειται για έφοδο του ΣΔΟΕ. Τσεκάρουν τις αποδείξεις τους και όλα δείχνουν εντάξει. Όμως οι «παράξενοι» εισβολείς τους ξαφνιάζουν...

Είχαν μπει για να κάνουν έλεγχο για ηχορύπανση. Κατά κοινή ομολογία το συγκεκριμένο κατάστημα δεν παίζει δυνατά τη μουσική, όποιος και να περάσει άλλωστε κατά τις νυκτερινές ώρες απ’ έξω δεν ακούει σχεδόν τίποτε.

Κι όμως ο έλεγχος της «ομάδας κρούσης» δείχνει ότι υπάρχει θέμα ηχορύπανσης, καθώς καταγράφονται 2 dB(A) παραπάνω από το επιτρεπτό όριο (50 dB(A) για αστική περιοχη και 45 ένα το μαγαζί είναι σε επαφή με κατοικημένα κτίρια). Οι υπεύθυνοι του καταστήματος θεώρησαν ότι θα την γλιτώσουν, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι ελεγκτές ήταν ανένδοτοι και τελικά έκοψαν κανονικά το πρόστιμο παρά την επισήμανση του dj ο οποίος υποστήριξε ότι του είναι αδύνατο να «τσεκάρει» με ακρίβεια τα ντεσιμπέλ που εκπέμπουν τα ηχεία.

Φυσικά το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μόνο, είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στην Πάτρα και η ανησυχία των καταστηματαρχών είναι εύλογη, αφού διαπιστώνουν ότι, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο, ακόμα και η πιο μικρή παράβαση μετατρέπεται σε τσουχτερό πρόστιμο.

Πηγή: thebest.gr
TAGS