Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη.  
Η συζήτηση διεξήχθη, απούσας της πλευράς των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία, αργά τη νύχτα.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία πραγματοποιούν νέα συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα».

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση της ΟΣΥ είναι έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο».

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω, επισημαίνοντας πως η τακτική των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι επιζήμια για τους πολίτες και τους εργαζόμενους».

Σημειώνεται πως για την ώρα δεν έχει αλλάξει η απόφαση των εργαζομένων για απεργία έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου δεν κυκλοφορούν τρόλει και λεωφορεία στην πρωτεύουσα.

Επίσης δεν κυκλοφορούν τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει έως και τη Δευτέρα η ΠΟΣ. Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.