Το όνομα του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, πιλότου αεροσκάφους Mirage F-1C, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, σε διατεταγμένη αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών F-16 στον Άγιο Ευστράτιο, στις 18 Ιουνίου 1992, δόθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι.
Στην αυτοθυσία και αυταπάρνηση του υποσμηναγού αναφέρθηκε, μετά την τελετή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η θυσία Ν. Σιαλμά αποτελεί και θα εξακολουθήσει να αποτελεί σημείο αναφοράς, πρότυπο και κώδικα συμπεριφοράς για τις νεότερες γενιές των Ικάρων.

Στην τελετή παρέστησαν, η οικογένεια του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, επίτιμοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.