Φωτιά έχει πάρει το τηλεφωνικό κέντρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) από τις καταγγελίες θυμωμένων και αδικημένων συγγενών, οι οποίοι βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να εκδικηθούν τους φοροφυγάδες συγγενείς τους.
Έτσι, απατημένες γυναίκες καταγγέλουν τους συζύγους τους για φοροδιαφυγή, γαμπροί τους πεθερούς τους για παράνομο πλουτισμό και συγγενείς τους συγγενείς για υποθέσεις μαύρου χρήματος.   

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, από τις πλέον συνηθισμένες περιπτώσεις είναι εκείνες που γίνονται μεταξύ συζύγων, όταν ο ένας διαπιστώσει ότι ο άλλος τον απατά. Πρόσφατα μάλιστα, σύζυγος έστειλε φάκελο με στοιχεία στο ΣΔΟΕ αποκαλύπτοντας λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε ο σύζυγός της στο εξωτερικό. 

Στον λογαριασμό ήταν και η ίδια συνδικαιούχος ωστόσο το πάθος της για εκδίκηση δεν την εμπόδισε να καταγγείλει και τον ίδιο της τον εαυτό.  

Άλλη μια καταγγελία είναι εκείνη, όπου γαμπρός κατήγγειλε τον πεθερό του για παράνομο πλουτισμό, όταν εκείνος δεν του έγραψε ένα ακίνητο σε νησί των Κυκλάδων που του είχε υποσχεθεί. Αντί γι’αυτόν δηλαδή το έγραψε στο παιδί του, κρατώντας την επικαρπία, με αποτέλεσμα αυτό να εξοργίσει τον καταγγέλλοντα, ο οποίος έγραψε στην καταγγελία ότι ο πεθερός είχε στην κατοχή του πολλά ακίνητα αρκετά μεγάλης αξίας.
TAGS