Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, στον ΟΣΕ και οι τεχνικοί των λεωφορείων αποφάσισαν έπειτα από συνέλευση του συνδικαλιστικού τους οργάνου να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη τα πρώτα δρομολόγια των τρόλεϊ άρχισαν και εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου. 
Ωστόσο, την πιο «σκληρή» γραμμή διάλεξαν οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ. Αύριο, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

Λίγο νωρίτερα, προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης. Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων στο Μετρό για άμεσο «πάγωμα» της επίταξης κι επιστράτευσής τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» και στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».