Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σε ότι αφορά την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων της Κω και της Καλύμνου αντίστοιχα, αφού η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία της Ρόδου, έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο νέο φόρτο εργασίας που προστίθεται.   
Η «ενσωμάτωση» των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Ρόδου, της Κω και της Καλύμνου σε ενιαία διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Παπανικόλα που έγινε πριν από μερικούς μήνες, φαίνεται ότι σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Υγείας με εξαιρετική επιπολαιότητα, αφού δεν ελήφθησαν υπόψη μια σειρά δεδομένα σε επίπεδο διοικητικής λειτουργίας, τα οποία σήμερα παρουσιάζονται, απειλώντας έτσι να βυθίσουν ακόμα περισσότερο στη δίνη των προβλημάτων τα νοσοκομεία του νομού μας. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» ο όγκος των ενταλμάτων που έχει αρχίσει να φθάνει εδώ και καιρό στα γραφεία του ελεγκτικού συνεδρίου της Ρόδου, βρίσκεται στον «αέρα» δεδομένου ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.  

Επιπλέον, προκύπτουν και άλλου είδους ζητήματα από την δημοσίευση του διπλού ΦΕΚ σε ότι αφορά το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Ρόδου αλλά και την «Ενιαία Διοίκηση» που θα έπρεπε να είχε οριστεί και να λειτουργεί έτσι από κοινού και για τα τρία νοσοκομεία της περιοχής μας.   

Το θέμα είναι σε γνώση πάντως του προέδρου του ενιαίου Νοσοκομειακού Φορέα Ρόδου – Κω και Καλύμνου του κ. Βασίλη Παπανικόλα, ο οποίος αναζητεί σχετική λύση σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: rodiaki.gr