ΓΣΕΕ: Να υπογραφεί Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

ΓΣΕΕ: Να υπογραφεί Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ
Τη διεξαγωγή διαλόγου με τα συνδικάτα «με επίκεντρο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» προκειμένου να βρεθεί λύση «στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το ενιαίο μισθολόγιο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζητεί από τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, αναφέροντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιβεβαίωση της ρήσης «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». Εξάλλου, πραγματοποιείται σήμερα στη Μαδρίτη, η διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας τής ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Βασικό θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι κοινωνικοί φορείς, στο πλαίσιο των περιορισμών της νέας οικονομικής διακυβέρνησης, θα διατηρήσουν την αυτονομία της συλλογικής διαπραγμάτευσης και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στη διάσκεψη, εκτός από τους εκπροσώπους των συνδικάτων, μετέχουν και αξιωματούχοι από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όπως οι Μάρτιν Σούλτς και Όλι Ρεν. Στη διάσκεψη συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο