Λίγο πριν τον κόμβο της Νίκαιας και επί της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθήνας, λίγα μέτρα πριν το ΠΑΘΕ, θα παραμείνουν τελικά τα εκατοντάδες τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών.

Οι διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία παρουσία και εισαγγελέα και βουλευτών της περιοχής και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, δεν έκαμψαν τις Αρχές, που από νωρίς το απόγευμα δεν επέτρεψαν την έξοδο των αγροτικών μηχανημάτων στην ΠΑΘΕ, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των αγροτών, που ήθελαν να τα παρατάξουν εκατέρωθεν.

Κατόπιν τούτου, οι αγρότες θα συσκεφθούν και πάλι αύριο, προκειμένου να αποφασίσουν τα παραπέρα βήματα τους, ενώ αναμένουν και ενίσχυση των αγροτικών μηχανημάτων τους κυρίως από την περιοχή της Λάρισας.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των κινητοποιήσεων


Στο μεταξύ από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι μέχρι τη 1.45 αύριο το μεσημέρι, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης), λόγω της συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

· Προς Θεσσαλονίκη: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου

· Προς Αθήνα: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα - Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

 

Επί ποδός και οι αγρότες των Σερρών


Την ίδια ώρα, περισσότερα από τριάντα τρακτέρ παράταξαν στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας, που δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν, όταν και αν αναγγελθούν, οι πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών, Κώστα Ξενιτίδη, που συμμετείχε με άλλους τριάντα Σερραίους αγρότες, στη μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, οι Σερραίοι αγρότες αναμένουν τα αποτελέσματα των διήμερων συναντήσεων των εκπροσώπων τους που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς.

«Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, θα συμμετέχουμε στις πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσει», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο κ. Ξενιτιδής.

Αύριο αναμένεται οι αγρότες των ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων του νομού Σερρών, να συναντηθούν και στο δ.δ. Μητρουσίου του δήμου Σερρών για να λάβουν τις αποφάσεις τους, ενώ αναμένεται την Πέμπτη να συναντηθούν στις Σέρρες, όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού προκειμένου να συναποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.