Την Τρίτη θα παρθεί απόφαση για τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία ενώ την ιδια ώρα αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι απεργοί στα τρόλεϊ, στον ΟΣΕ και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ (ΟΑΣΑ-ΟΣΥ).
Οι οδηγοί των λεωφορείων θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί της Τρίτης, οπότε μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία στην Αττική. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα στα λεωφορεία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Παράλληλα ξεκινούν, τα δρομολόγια του Προαστιακού και σταδιακά αποκαθίστανται τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη λειτουργία θα είναι από αύριο τα τρόλεϊ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Κ. Νικολόπουλο, μετά από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ της ΟΣΥ Γιάννη Οικονόμου.

Μέχρι σήμερα το βράδυ στην Αθήνα κυκλοφορούσε περίπου το 70% του στόλου των τρόλεϊ.

Όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων.

«Είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Διοίκηση και όχι προσχηματικό. Είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων και πρόσθεσε πως ανέστειλαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος στις Οδικές Συγκοινωνίες Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι τεχνικοί στα λεωφορεία αλλά και οι οδηγοί στα τρένα έδειξαν μια λογική και υπεύθυνη στάση αναστέλλοντας σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Αναμένουμε το ίδιο και αύριο από τους οδηγούς στα λεωφορεία».

Τέλος, o κ. Οικονόμου, επανέλαβε πως η εταιρεία είναι ανοιχτή σε διάλογο για όλα τα θέματα, πλην της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.