Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, στις οποίες ανέφερε ότι θα έπρεπε να πληρώνονται οι ιερείς μέσω φόρου των πιστών δεν θα μπορούσαν να μην προκαλέσουν επικριτικά σχόλια στο εσωτερικό της Εκκλησίας.
Σφοδρά πυρά εξαπέλυσαν κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητροπολίτης Πειραιώς Άνθιμος και Πειραιώς, Σεραφείμ. Μιλώντας στον Αlpha 9,89 ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «αυτό που λέει ο κ. Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα, γι' αυτό προσπάθησε να το μαζέψει». Παράλληλα επισήμανε: «Πώς είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως; Με την ίδια λογική, όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς» κάνοντας λόγο για προσπάθεια «αποχριστιανοποίησης του ελληνισμού από τα κόμματά της». «Αυτή τη στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνους-Εκκλησίας. Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων;» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-Εκκλησίας».