Παρατεταγμένα βρίσκονται δεκάδες τρακτέρ μπροστά από το μπλόκο που έστησαν οι άνδρες της Αστυνομίας, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ στις έντεκα το πρωί περιμένουν ενισχύσεις από τους παραγωγούς της Θεσσαλίας, προκειμένου να βρίσκονται στο σημείο και να ενισχύσουν με την παρουσία τους και με τα τρακτέρ τους την προσπάθεια να φτάσουν στον αρχικό προορισμό τους.
Οι αγρότες θα συσκεφθούν και πάλι σήμερα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι των αγροτών άρχισαν χθες τις επαφές τους με πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε μετά την συνάντηση: «Η δέσμευση, όχι η υπόσχεση, είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις».

Οι αγρότες έχουν επισημάνει πως από την έκβαση που θα έχουν οι συνομιλίες τους με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα εξαρτηθεί και η μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Ο δίαυλος επικοινωνίας πάντως με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοικτός, μετά και τα όσα δήλωσε ο υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Αν δουλέψουμε όλοι, και οι αγρότες και όλοι μας μαζί, τότε θα πάνε τα πράγματα καλύτερα και ίσως μπορέσουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Με το να κλείσουμε τους δρόμους και να παγώσουν όλα, δεν θα ανεβάσουμε την οικονομική δυνατότητα. Την παραγωγή θα την μειώσουν και θα κάνουμε τις καταστάσεις δυσκολότερες», ανέφερε. Τα κύρια αιτήματα των αγροτών αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό.