current views are: 1

29 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση08:25

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση

Την ενοχή του πρωην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρότεινε ο εισαγγελέας. 

Δημοσίευση 08:25’
αρθρο-newpost

Την ενοχή του πρωην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρότεινε ο εισαγγελέας. 

Την ενοχή του πρωην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρότεινε ο εισαγγελέας. 
Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση τόσο ο Β.Παπαγεωργόπουλος όσο και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, ενώ ένοχο για απλή συνέργεια σε πλαστογραφία πρότεινε για τον πρώην γενιικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Ο κ. Χαλντούπης κατά την αγόρευσή του, ήταν «κόλαφος» για τον Β. Παπαγεωργόπουλο και τον Μ. Λεμούσια, ενώ, υιοθέτησε σε πολλά σημεία τα όσα ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο Π. Σαξώνης. «Επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των ισχυρισμών Σαξώνη. Δεν είναι μυθεύματα αυτά που λέει, έχουν λογική αλληλουχία», είπε.

Για τον πρώην δήμαρχο, είπε ότι είναι αδιανόητο να μη γνώριζε ο δήμαρχος για τον διαχειριστή της Ταμειακής Διεύθυνσης. «Ήξερε για τα νυχτερινά μαγαζιά και το πολυτελές αυτοκίνητο. Ανέχθηκε να διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές εισφορές ένας άνθρωπος της νύχτας. Προέτρεψε το Λεμούσια να βρει τρόπο ώστε να εκταμιεύονται χρήματα με διαδικασία που να προσδίδει νομιμοφάνεια. Ο Παπαγεωργόπουλος φοβούμενός να κάνει παράνομη συναλλαγή ενήργησε δια του Λεμούσια», τόνισε ο εισαγγελέας.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, παρατήρησε: «Ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου. ‘Ανθρωπος με χαμηλά προσόντα. Δεν γινόταν τίποτα αν δεν περνούσες από τον πάγκο του, όπως κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Δεν χωράει αμφιβολία ότι γνώριζε το Σαξώνη. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ροή και στις αναλήψεις μετρητών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνονται το 1999 τα μετρητά που παίρνει ο πρώην ταμίας».
Για τον Π. Σαξώνη, που είναι ο μόνος που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση, ο εισαγγελέας τόνισε ότι «δεν θα μπορούσε να δράσει επί τόσα χρόνια χωρίς άνωθεν εντολές».

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε μάλιστα για τον Β. Παπαγεωργόπουλος και κ. Μ. Λεμούσια να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

Σε ό,τι αφορά τον «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην πλαστογραφία.  


σχετικα αρθρα