Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για το θέμα «του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων» της ΕΛ.ΑΣ.
Στην επιστολή της η ΠΟΑΣΥ υπέβαλε και αναφορά προς τον εισαγγελέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων σχετικά με τον τεχνικό έλεγχο και τη συντήρηση των οχημάτων της Αστυνομίας, στην περιοχή τους, όπου επισημαίνεται:

«Το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων έχει αναδειχθεί κατ' επανάληψη από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με αναφορές προς την αρμόδια Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, τις οποίες σας επισυνάπτουμε.

Όπως προκύπτει από τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πλημμελής συντήρηση των οχημάτων δύναται να οδηγήσει αιτιωδώς στην τέλεση εξ αμελείας αξιόποινων πράξεων».

Στην επιστολή οι αστυνομικοί αναφέρουν ακόμη ότι «είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των πολιτών, από την εκ των υστέρων αναζήτηση των κατά περίπτωση τυχόν ποινικών ευθυνών».