current views are: 1

29 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση13:36

Kανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία την Τετάρτη

Οι οδηγοί των λεωφορείων αποφάσισαν μεν να λύσουν χειρόφρενο αύριο ωστόσο για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους θα αποφασίσουν με κάλπη.

Δημοσίευση 13:36’
αρθρο-newpost

Οι οδηγοί των λεωφορείων αποφάσισαν μεν να λύσουν χειρόφρενο αύριο ωστόσο για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους θα αποφασίσουν με κάλπη.

Οι οδηγοί των λεωφορείων αποφάσισαν μεν να λύσουν χειρόφρενο αύριο ωστόσο για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους θα αποφασίσουν με κάλπη.

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία με το αποτέλεσμα να αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα λόγω της μεγάλης προσέλευσης των εργαζομένων.

Πάνω από 4000 οδηγοί καλούνται να επιλέξουν τελικά ανάμεσα σε πέντε προτάσεις:

Η πρώτη, την συνέχιση της απεργίας και νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Η δεύτερη την αναστολή της απεργίας, κανονική λειτουργία των λεωφορείων αύριο και απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Η πρόταση αυτή τάσσεται υπέρ του διαλόγου, που έχει προταθεί από την πλευρά της Διοίκησης της ΟΣΥ και από τα αποτελέσματα του διαλόγου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους με νέα γενική συνέλευση, στις 14 Φεβρουαρίου.

Η τρίτη πρόταση να βγουν αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Επίσης, να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

Η τέταρτη πρόταση 24ωρη απεργία την Πέμπτη και την ίδια ημέρα Γενική Συνέλευση και

Η πέμπτη πρόταση αναστολή των κινητοποιήσεων και διάλογος με την ΟΣΥ.

Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, τα λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά αύριο στους δρόμους. Σε ότι αφορά την ομαλότητα των δρομολογίων, αυτή, όπως μας είπαν τεχνικοί και οδηγοί, θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

«Χειρόφρενο» την Πέμπτη τραβούν τρένα και Προαστιακός

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια του ΟΣΕ που ματαιώνονται είναι:

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

Δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 500 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα)
Το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη-Δίκαια).
Δρομολόγιο 2536 Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών.
Δρομολόγια 743 και IC 85 (Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Φλώρινα-Θεσσαλονίκη)
Δρομολόγια 3593–3592 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα– Θεσσαλονίκης)
Δρομολόγια 2576 και 2577 (Λάρισα-Βόλος-Λάρισα)
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των τουριστικών τρένων στις διαδρομές Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό.

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα οι αμαξοστοιχίες 500 και 501 θα κινηθούν χωρίς τα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ματαιώνονται:

Το δρομολόγιο 1681 (Αλεξανδρούπολη–Δίκαια)
Το δρομολόγιο IC 82 (Φλώρινα–Θεσσαλονίκη)


σχετικα αρθρα