Σε κατάληψη του 8oυ ορόφου του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση προχώρησαν στις 11:00 το πρωί περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ, με αίτημα να συναντηθούν με τον υπουργό προκειμένου να συζητήσουν τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Ένταση επικράτησε πρίν από λίγο κατά την επέμβαση των ΜΑΤ για την απομάκρυνση των καταληψιών. Όταν η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές «απάντησαν» με πέτρες κατά των ΜΑΤ. «Εγκλωβισμένοι» παραμένουν 30 καταληψίες στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου καθώς ούτε να προχωρήσουν στα ενδότερα του κτιρίου  μπορούν, ούτε να βγούν έξω καθώς τα ΜΑΤ έχουν εντολή για προσαγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, απο τα επεισόδια υπάρχει μέχρι στιγμής ένας τραυματίας. Η κατάσταση είναι τεταμένη ενώ  ληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι τραυματισμοί. Στην οδό Σταδίου σπεύδει όχημα του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο βρέθηκαν νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης όπως και ο γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος. Ο υπουργός δεν βρισκόταν στο γραφείο του ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ παρέμειναν για μία ώρα στον προθάλαμο αναμένοντας την απάντηση από την πλευρά του υπουργείου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν, μεταξύ άλλων, για τις δηλώσεις του κ. Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες η κοινωνική ασφάλιση στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις.