Πιο «κοντά» αναμένεται να έρθουν απ' τη φετινή θερινή σεζόν η Θεσσαλονίκη και η Σμύρνη, καθώς ο τουρκικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους και πτήσεων τσάρτερ «Pegasus» προβλέπεται να ξεκινήσει απευθείας δρομολόγια ανάμεσα στις δύο πόλεις από το φετινό καλοκαίρι.
Έτσι, η χρονική διάρκεια του ταξιδιού Θεσσαλονίκη-Σμύρνη, το οποίο θα γίνεται με αεροσκάφη 180 θέσεων, περιορίζεται σε μόλις 50 λεπτά, προλειαίνοντας το έδαφος για αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών.
 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων (ΕΞΧ), Γρηγόρης Τάσιος, η «Pegasus» προσανατολίζεται στη δρομολόγηση μίας πτήσης εβδομαδιαίως, στο διάστημα από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ζήτηση που θα υπάρξει θα κάνει τη διαφορά το καλοκαίρι, ώστε να διατηρηθεί και τον χειμώνα», σημείωσε ο κ.Τάσιος, ενώ πρόσθεσε ότι και οι Τουρκικές Αερογραμμές («Turkish Airlines») σκέφτονται όχι απλά να διατηρήσουν, αλλά και ν' αυξήσουν τις -ήδη καθημερινές- πτήσεις από/ προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Turkish ενδέχεται να προσθέσει στο πρόγραμμά της μία πρωινή πτήση, ενδεχομένως τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Οι επισκέψεις των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη συναρτώνται άμεσα και με το θέμα των προξενικών θεωρήσεων. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν, αν καταργείτο η βίζα, η Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει άμεσα δεκαπλάσιους Τούρκους τουρίστες, σε σχέση με αυτούς που την επισκέπτονται σήμερα.

«Στις επαφές που είχαμε με τις διπλωματικές μας αρχές, μας είπαν ότι η βίζα, ιδίως για τους Τούρκους τουρίστες, που κινούνται με τουριστικά πρακτορεία, εκδίδεται πλέον σε 48 ώρες, αν και θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των visa centers. Επίσης, αυτή τη στιγμή, σε συνεργασία με άλλους φορείς, γίνεται μια προσπάθεια για την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διευκολύνεται και η οδική πρόσβαση στη χώρα μας», σημείωσε.