Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται σήμερα η χώρα, αφού κινητοποιήσεις εξήγγειλαν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου. Κλειστό ήταν το κέντρο της Αθήνας λόγω διαδηλώσεων. Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την ένταξη του κλάδου τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας αφού χειρόφρενο τραβούν λεωφορεία, τρόλεϊ, και προαστιακός.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

«Χειρόφρενο» τραβούν λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός

Ακινητοποιημένα μένουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Σε ότι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την «αυταρχική της απόφαση να ενεργοποιήσει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών».


Απεργεί η ΓΕΝΟΠ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους του μετρό

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη αποφάσισε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αντιδρώντας όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των συναδέλφων μας απεργών του ΜΕΤΡΟ, στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος, στην στέρηση του νόμιμου δημοκρατικού, συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Δεμένα τα πλοία

Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.