Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος πρόκειται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά» για αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Παράλληλα και όπως όλα δείχνουν με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, φέτος θα έχουμε μείωση στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ανάλογα βέβαια και με την μείωση των τμημάτων της που τελικά θα ανακοινωθούν.

Εν τω μεταξύ, δεν επανέρχεται επί του παρόντος η βάση του δέκα για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, καθώς στο θέμα αυτό δεν έχει υπάρξει απόλυτη συμφωνία στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνει τις επαφές του υπουργού Κ.Αρβανιτόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Την Τετάρτη συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο παρουσίασε το σχέδιο και, ακόμη, με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.