Τη νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου εγκαινίασε στο Άργος ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.
Η Σχολή στεγάζεται στο ιστορικό Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, το οποίο παραχώρησε δωρεάν ο δήμος Άργους. Εκτός από το νεοκλασικό αυτό κτίριο ο δήμος Άργους διαμορφώνει και άλλο χώρο, στην οδό Αγίου Κων/νου, όπου θα λειτουργήσουν τα μαγειρεία της Σχολής και οι άλλοι αναγκαίοι χώροι για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο γεν. γραμματέας Τουρισμού εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου Άργους- Μυκηνών και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο και το Δημοτικό Συμβούλιο γι' αυτή την προσφορά τους. Παράλληλα, επισήμανε πως η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού στον τομέα της εκπαίδευσης είναι αέναη και σκοπεύει στη διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Τουριστικό τομέα.

Σε δηλώσεις του εξάλλου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Λιάσκος τόνισε πως η προσεχής τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, με βάση τις προκρατήσεις που έχουν γίνει σε μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας. Όπως διευκρίνισε, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ασκούν μια «επιθετική» πολιτική προβολής της χώρας σε διεθνές επίπεδο, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά οφέλη.