Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις δηλώνουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν την Πέμπτη 48ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της.

Ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, θεωρώντας ότι με αυτό θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζητά επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

Τις κινητοποιήσεις των ναυτικών στηρίζουν, σε ψήφισμά τους, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η Πανελλήνια Ένωση Κυβερνητών - Μηχανοδηγών, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας, καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών

TAGS