Με μια καθυσηχαστική για τους πολίτες παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια που διαρρέουν για την φορολόγηση των ακινήτων.
Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είπε ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος για τα όσα άκουσε και διάβασε στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες. Οι πολιτικές αντιδράσεις ήταν έντονες και ο υπουργός Οικονομικών με την παρέμβασή του έσπευσε να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα.

Βέβαια, δεν παρέλειψε για ακόμη μια φορά να πετάξει την «μπηχτή του» για τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι όπως είπε τρομοκρατούν τον κόσμο.

«Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο, γιατί υπάρχει μια τρομολαγνεία. Τα σενάρια που ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε. Αυτό όμως που προξένησε αίσθηση, ήταν η τοποθέτησή του στις αναφορές των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση «αν κάνουν λάθος τα δύο στελέχη του κυβερνώτος κόμματος»: «Ναι, κάνουν λάθος, αγνόησαν την ανακοίνωση του υπουργείου». 

Αυτό που δεν θέλει να καταλάβει όμως ο υπουργός οικονομικών είναι ότι ο κόσμος όμως δεν τρομοκρατείται πια από σενάρια που διαρρέουν - όχι από μόνα τους- στον Τύπο, τρομοκρατείται καθημερινά από την πραγματικότητα που βιώνει.

Μια πραγματικότητα που αποτυπώνει σε όλο της το μέγεθος την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί οι άνθρωποι αυτής της χώρας. Την εξαθλίωση των μανάδων που μετά βίας έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, όπως άλλωστε προκύπτει και από τα στοιχεία εκθέσεων που ερχονται στο φως της δημοσιότητας, την εξαθλίωση αρρώστων πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους γιατί κάποιοι επέλεξαν να πετσοκόψουν τις κοινωνικές παροχές...

Εις το όνομα του μνημονίου γίνονται όλα, του προγράμματος αυτού που και χθες για δεύτερη φορά, παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραδέχθηκαν δημόσια ότι είναι λάθος.

Ο κ. Στουρνάρας όμως και για αυτό έδωσε απάντηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για κάθε λάθος εκτίμηση, αναπροσαρμόζονται οι στόχοι». Ποιοι στόχοι; Αφού κανένας στόχος - πέραν της κοινωνικής εξαθλίωσης- δεν έχει επιτευχθεί μέχρις στιγμής...

Μάλιστα, τόνισε πως ότι γίνεται τώρα, γίνεται να σωθεί η χώρα και να «έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές»... «Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Η πρώτη προτεραιότητα όμως είναι να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Στη Βουλή, σκληρή κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει φόρους στα ακίνητα είχε ασκήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, φέρνοντας με τον τρόπο αυτό στην επιφάνεια την δυσφορία που επικρατεί στην ΚΟ του κόμματος για ορισμένες επιλογές του οικονομικού επιτελείου. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης είπε «δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα…».

Νωρίτερα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που το τελευταίο διάστημα εκφράζει ισχυρές ενστάσεις για το φορολογικό είπε πως «το 2013 θα είναι το έτος της δήμευσης της ακίνητης περιουσίας».

«Προσπαθούμε με το μικρότερο δυνατόν κόστος για τον έλληνα πολίτη να φέρουμε τη χώρα σε βιώσιμη κατάσταση» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Μετά από αυτή την δήλωση θεωρούμε ότι περαιτέρω σχόλια είναι περιττά. Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Αγγελική Κιλιντζόγλου