Τα χρήματα που μετέφεραν δύο υπάλληλοι των ΕΛΤΑ -συνοδεία αστυνομικού- για να πληρωθούν συντάξεις ήταν η λεία των δύο ληστών και των συνεργών τους.
Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη για τη σύλληψή τους. Οπως γράφουν τα τοπικά ΜΜΕ, λίγο πριν τις 10.00 οι ένοπλοι φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ ακινητοποίησαν στη μέση κεντρικού δρόμου στο Καστέλι Κισσάμου τους δύο υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, έναν άντρα και μια γυναίκα, καθώς και τον αστυνομικό που τους συνόδευε. Οι υπάλληλοι και ο αστυνομικός μετέφεραν πεζοί χρήματα από τράπεζα προς το τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, προκειμένου να υπάρχει η αναγκαία ρευστότητα για την πληρωμή συντάξεων.

Οι ληστές πήραν το όπλο του αστυνομικού και τον σάκο με τα χρήματα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν αρχικά με τα πόδια και λίγους δρόμους μακρύτερα με όχημα στο οποίο επιβιβάστηκαν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε άλλο σημείο ένα ακόμη όχημα, ένα φορτηγάκι κόκκινου χρώματος, με το οποίο είχαν φτάσει οι δράστες. Οι τοπικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με στόχο να εντοπίσουν τα τουλάχιστον τρία άτομα που εκτιμάται ότι συμετείχαν στη ληστεία.