Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, κρατώντας ωστόσο τα τρακτέρ με αναμμένες μηχανές, και παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ ήδη έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις διοδίων, και σε συμβολικά κλεισίματα δρόμων.

Ειδικότερα, σε κατάληψη των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 198ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της περιοχής. Μετακινήθηκαν μέχρις εκεί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, άνοιξαν τις μπάρες και επέβαλαν επιβράδυνση της κυκλοφορίας μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την απεργία τους όπως επίσης και τόνους ρυζιού στους διερχόμενους.

Την ίδια ώρα στην περιοχή του Δομοκού όπου επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ.

Ακόμη ένα νέο μπλόκο στήθηκε στην περιοχή της Τιθορέας και οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα περίπου την παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.

Οι αγρότες εγκλωβισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις τόσο στη Λαμία όσο και στο Δομοκό και στην Τιθορέα προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να βρεθούν στο εθνικό δίκτυο πράγμα το οποίο δεν έχουν πετύχει μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι το επιχείρησαν πολλές φορές.

Στην περιοχή του Ορχομενού της Βοιωτίας τα τρακτέρ βρίσκονται εγκλωβισμένα από τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να βρεθούν στο Κάστρο όπως είχαν προαναγγείλει.

Σημειώνεται ότι κάθε μέρα είτε παρουσιάζονται καινούργια μπλόκα είτε ενισχύονται με τρακτέρ τα υφιστάμενα. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μπλόκο του Δομοκού αλλά και το μπλόκο της Λαμίας οι εκπρόσωποι των αγροτών θεωρούν ότι μέχρι τα μέσα της βδομάδας θα έχουν διπλασιάσει αριθμητικά τα τρακτέρ που θα βρίσκονται εκεί καθώς κάθε μέρα όλο και περισσότεροι αγρότες μετακινούν τα τρακτέρ στο χώρο συγκέντρωσης τους.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Αλλά και οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται σε θέσεις μάχης, και από το πρωί προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της σημείων της Εγνατίας Οδού.

Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα την Εγνατία Οδό, στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, αγρότες των Σερρών. Οι αγρότες κατέλαβαν πεζή το οδόστρωμα, ενώ τα τρακτέρ τους βρίσκονται στις άκρες του δρόμου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριο, μέσω Ασπροβάλτας.

Την ίδια ώρα, σε συμβολική κατάληψη μιας περίπου ώρας της Εγνατίας στο ύψος του κόμβου Χρυσούπολης στο Δήμο Νέστου Καβάλας και του επαρχιακού οδικού άξονα ΔράμαΜαυρολεύκης, προχώρησαν οι αγρότες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Και στις δυο περιοχές οι αγρότες δεν κάνουν χρήση των αγροτικών μηχανημάτων καθώς η διαμαρτυρίας γίνεται μόνο από τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Στη Χρυσούπολη παρόντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της Καβάλας και της Ξάνθης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Χρυσούπολης Γιάννης Πασαλίδης τόνισε πως «η διαμαρτυρία είναι καθαρά συμβολική, θα είναι ειρηνική, με τη συμμετοχή των παιδιών και των οικογενειών μας χωρίς καμία διάθεση να δημιουργήσουμε προβλήματα και εντάσεις».

Το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας έχει μεριμνήσει για την διοχέτευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης μέσα από παρακαμπτήριους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Στη διασταύρωση της Μαυρολεύκης συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από τα τέσσερα μπλόκα της Δράμας κλείνοντας τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που οδηγεί στη Δράμα.