«Σημαντικά» ευρήματα βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν 19, στο Χαλάνδρι, στο οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσαν ως γιάφκα μέλη της τρομοκροκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., γενετικό υλικό του Ανδρέα - Δημήτριου Μπουρζούκου ταυτοποιήθηκε στο διαμέρισμα. Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν μηχάνημα πλαστικοποίησης ταυτοτήτων, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και έντυπο υλικό.

Οι αστυνομικοί περνούν από μικροσκόπιο τα ευρήματα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδεύονται με την τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε στο Mall.

Συγκεκριμένα, η αντιτρομοκρατική ερευνά δύο νάιλον σακούλες μεγάλου μεγέθους, αφού ίδιες τσάντες είχαν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους τέσσερις ενοίκους του διαμερίσματος, που φέρεται ότι έφυγαν την ίδια περίοδο με την ληστεία στην Κοζάνη. Πιθανόν, σύμφωνα με της ΕΛ.ΑΣ., να πρόκειται για ορισμένα από τα μέλη της ληστείας που διέφυγαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε πως από τη στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων δραστών της διπλής ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης έως τη στιγμή που έφτασε η αντιτρομοκρατική στο Μαρούσι, κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα. Ο αφαλός της πόρτας ήταν σπασμένος, αλλά τελικά κανείς δεν κατάφερε να μπει στο χώρο και να αφαιρέσει στοιχεία και αντικείμενα της οργάνωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό και ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες, ο Νίκος Ρωμανός. Ο νεαρός χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα και νοίκιασε το διαμέρισμα του 2ου ορόφου πριν από ένα μήνα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται στη βόρεια Ελλάδα για την ανακάλυψη του κρησφύγετου όπου η ομάδα εκτιμάται ότι διατηρούσε τον οπλισμό της.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι από την μέχρι τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί ένα κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, δεκαεννιά καψύλλια χρώματος καφέ, μια φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ φιαλίδια βουτανίου, τρία κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος), δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε, οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πολυμηχανήματα, μια συσκευή πλαστικοποίησης, ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας πλαστικός αντάπτορας, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο  ενές θήκες κιθάρας, δύο νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.). Η έρευνα συνεχίζεται».
Σε δίκη δύο εκ των συλληφθέντων για τους «Πυρήνες»

Εν τω μεταξύ, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» παραπέμπονται σήμερα δύο εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Τα εντάλματα αφορούσαν συγκεκριμένα παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.Σχετικά θέματα:  


Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό των τεσσάρων συλληφθέντων της Κοζάνης


Η ιστορία του Νίκου Ρωμανού που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες»