Για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι, ηλικίας 22, 31 και 46 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων κλεμμένα ΙΧ, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίων.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή το απόγευμα, οι συλληφθέντες επiχείρησαν να βγουν από τη χώρα, οδηγώντας δύο ΙΧ τα οποία έφεραν βουλγαρικές πινακίδες. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που τους έγινε, επέδειξαν έξι έγγραφα για τη νόμιμη κυκλοφορία των οχημάτων τους, τα οποία, όμως, έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν έλληνες αστυνομικοί, αλλά και οι αξιωματούχοι του FRONTEX, προέκυψε ότι οι αριθμοί πλαισίου των δύο αυτοκινήτων, είχαν παραποιηθεί, καθώς και ότι τα οχήματα είναι καταχωρημένα από τις ιταλικές αρχές, ως κλεμμένα, απωλεσθέντα, εγκαταλελειμμένα.

Τα ΙΧ κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες αναμένετο να οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης.


Πηγή: thesstoday.gr
TAGS