Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε, σήμερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ο γιατρός, πρώην διευθυντής της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, μετά από καταγγελιές για παθητική δωροδοκία, σε 33, συνολικά, περιπτώσεις γυναικών τις οποίες είχε αναλάβει. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών εστάλη επιστολή την οποία υπέγραφε ιδιώτης γιατρός από το Ηράκλειο, το όνομα του οποίου ωστόσο δεν αντιστοιχούσε σε υπαρκτό πρόσωπο. Στην εν λόγω επιστολή και σε δεύτερη που ακολούθησε γινόταν λόγος για 33, συνολικά, γυναίκες από τις οποίες ο γιατρός κατηγορούνταν ότι είχε πάρει «φακελάκι».

Οι επιστολές διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελεία Ηρακλείου, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε παραγγελία για διενέργεια από το ΣΔΟΕ προκαταρκτικής εξέτασης. Ο Εισαγγελέας κάλεσε τις γυναίκες ενώ παράλληλα διενεργήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά του γιατρού. Δύο από τις γυναίκες επιβεβαίωσαν ότι όντως ο γιατρός πήρε χρήματα, ενώ η τρίτη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι του έκανε δώρο.  

Πριν τα Χριστούγεννα σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία. Στο δικαστήριο οι δύο από τις γυναίκες επιβεβαίωσαν ότι όντως πήρε χρήματα, ενώ στην τρίτη περίπτωση εμφανίστηκε ο σύζυγος της γυναίκας ο οποίος είπε ότι πήραν δώρο στο γιατρό ένα πουκάμισο.

Η πρόταση του Εισαγγελέα περιελάμβανε την καταδίκη του γιατρού για τις δύο γυναίκες και την αθώωσή του για την τρίτη, ενώ τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Γ.Στειακάκη, τον πελάτη του έψαξε εξονυχιστικά το ΣΔΟΕ και δε βρήκε τίποτα μεμπτό.  

Πηγή:cretalive.gr