Την Τετάρτη αναμένεται να έχει η Αστυνομία τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα DNA που συνέλεξε στη γιάφκα στο Χαλάνδρι, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν τις έρευνες τους στον εντοπισμό μιας νεαρής, η οποία φέρεται να μετέφερε την βόμβα στο Μall και στο συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και στη γιάφκα στη βόρεια Ελλάδα όπου εκτιμάται ότι κρύβουν το οπλοστάσιό τους τα υπόλοιπα μέλη της ληστείας στη Κοζάνη.
  
Η νεαρή λέγεται ότι ήταν η ίδια με αυτή που πήρε μέρος στη ληστεία που σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου στο Φιλώτα Φλωρίνης και οι αστυνομικοί υποψιάζονται ότι διαπράχθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
 
Όσον αφορά στο προφίλ των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, εκτιμάται ότι στρατολογήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και διέπρατταν τις ληστείες για να έχουν χρήματα για την αγορά όπλων.
 
Στη γιάφκα στο Χαλάνδρι η οποία είχε νοικιαστεί πριν από περισσότερο από ένα μήνα από τον Νίκο Ρωμανό με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε δελτία αποστολής και παραλαβής με το όνομα φοροτεχνικού «Αθανάσιος Ονέφρος» η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φέρονται να είναι πλαστά.

Για αυτό το λόγο η Αντιτρομοκρατική αναζητά πιθανότατα ένα νέο κρησφύγετο που να έχει την ένδειξη φοροτεχνικού γραφείου με αυτή την επωνυμία και ενδεχομένως να λειτουργεί σαν προκάλυμμα.   

Από τις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική για το διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν, προκύπτει ότι οι επισκέψεις μιας γυναίκας άρχισε να πυκνώνει έπειτα από την επίθεση στο Mall και ιδιαίτερα πριν από τη διπλή ληστεία σο Βελβεντό Κοζάνης. 

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την «κυρία με το τζιπ», μία γυναίκα άνω των 30 ετών που έφτανε εκεί οδηγώντας ένα εντυπωσιακό 4Χ4.  

Οι αστυνομικοί ερευνούν, επίσης, εάν οι κατηγορούμενοι έχουν αναπτύξει σχέσεις με άτομα από τον ποινικό χώρο. Επίσης, εξετάζεται εάν η δεύτερη γιάφκα που αναζητούν οι αστυνομικοί,  με την ταμπέλα φοροτεχνικού γραφείου, καθώς στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου βρέθηκε ένα τιμολόγιο για κατασκευή πινακίδων, με την ένδειξη φοροτεχνικό γραφείο.
Την ίδια ώρα, της προσοχής των αστυνομικών δεν διαφεύγει το στικάκι αποθήκευσης δεδομένων που βρέθηκε στο διαμέρισμα - κρησφύγετο της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι θα αντλήσει στοιχεία για την πορεία και τις ενέργειες της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το συγκεκριμένο διαμέρισμα μπορεί να οδηγήσει στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Mall, αφού οι οργανώσεις που ανέλαβαν την ευθύνη θεωρούνται ουσιαστικά παρακλάδι των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Εως αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό αν υπήρχε χειροπιαστό στοιχείο που να συνδέει τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στον Βελβενδό με τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο υπήρχαν «ισχυρές ενδείξεις». 
Όπως επισήμαιναν χαρακτηριστικά, το διαμέρισμα νοικιάσθηκε πριν από έναν μήνα, δηλαδή στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας και στην επίθεση στο Mall. 

Αν και στο χώρο δεν βρέθηκαν όπλα η Αντιτρομοκρατική αξιολογεί ως σημαντικό το γεγονός ότι μπήκε εκεί πριν από άλλους συνεργούς των συλληφθέντων. 

Παρότι είχαν προσπαθήσει να παραβιάσουν την πόρτα, εντούτοις  δεν το κατάφεραν και έτσι η Αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε «θησαυρό» αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού  για έναν ακόμα μέλος της οργάνωσης.

Σχετικά Θέματα:

Από τα αναρχικά συνθήματα... στο αντάρτικο πόλης και τα καλάσνικοφ