Την τυχόν εμπλοκή ανώτατου, εν ενεργεία, αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ στο μεγάλο τοκογλυφικό κύκλωμα που δρούσε στην Κέρκυρα και σε άλλα σημεία της χώρας, ερευνά με απόλυτη μυστικότητα τα τελευταία 24ωρα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Η έρευνα μάλιστα ξεκίνησε ύστερα από πολυσέλιδη κατάθεση που έδωσε πρώην βουλευτής στο νησί των Φαιάκων, που κατήγγειλε ότι ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ τον παρότρυνε να «τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του με τους τοκογλύφους» και «να μην μπλέξει μαζί τους». Εντυπωσιακό είναι ακόμη ότι παρόμοιες καταθέσεις έχουν δώσει άλλα τέσσερα θύματα του κυκλώματος των τοκογλύφων οι οποίοι μάλιστα αναφέρθηκαν στον ρόλο του ανώτατου αξιωματικού.

Προ μερικών ημερών η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την μεγάλη εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλυφίας με «βάση» στην Κέρκυρα, που δρούσε από το 2005 και στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 63 άτομα ανάμεσά τους αρκετοί Ρομά και Αλβανοί. Για συμμετοχή στο κύκλωμα συνελήφθησαν 22 άτομα που κατηγορούνται για εκβιάσεις, ξέπλυμα χρήματος κ.λ.π. 

Όμως, όπως προκύπτει από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις τουλάχιστον πέντε ατόμων που σημειώνουν ότι «ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που του ανέφεραν ότι πέφτουν θύματα εκβιασμού εκείνος αντί να κινήσει τις διαδικασίες δίωξης των τοκογλύφων, τους συμβούλευε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους».

Ωστόσο, όπως ανέφερε άλλος αξιωματικός της ΕΛΑΣ «οι καταθέσεις αυτές τέθηκαν υπόψη των τοπικών δικαστικών αρχών οι οποίες έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει δίωξη κατά του αναφερόμενου ανώτατου αξιωματικού. Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι δεν εντοπίστηκαν -μέσω του συστήματος της ΕΥΠ- επικοινωνίες του εν λόγω αξιωματικού με τους τοκογλύφους. Και έτσι, τελικώς, το τμήμα αυτό του φακέλου στάλθηκε για περαιτέρω διερεύνηση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ».

Πηγή: tovima.gr