Με ένα εκτενές ρεπορτάζ ο Guardian αναφέρεται στις καταγγελίες για κακοποίηση από άνδρες της αστυνομίας των τεσσάρων συλληφθέντων του Βελβεντού.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Υπήρξε μια δημόσια κατακραυγή μετά από τη δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραποιημένων φωτογραφιών των υπόπτων που συνελήφθησαν μετά την απόπειρα να ληστέψουν δύο τράπεζες στα βόρεια της χώρας. Παρά την ψηφιακή τροποποίηση των φωτογραφιών, τα μελανιασμένα τα μάτια τα χείλη των κρατουμένων ήταν εμφανή».

Μάλιστα ο συντάκτης του κειμένου κάνει λόγο για υιοθέτηση-εκ μέρους των ελληνικών αρχών- του «στυλ-Guantanamo».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στις δηλώσεις του κ. Δένδια ο οποίος πως οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία, παρά την ψηφιακή επεξεργασία, έτσι ώστε οι ύποπτοι να είναι «αναγνωρίσιμοι στο κοινό» προκειμένου να συνδράμει τις αρχές με πληροφοριες που θα μπορουσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες σχετικά με πιθανάκρησφύγετα που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους συλληφθέντες.

Η εφημερίδα θυμίζει και την παλαιότερη δική της έρευνα, για τις καταγγελίες δεκαπέντε συλληφθέντων που μετείχαν σε αντιφασιστική  μοτοπορεία στις 30 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι έχουν μηνύσει την ΕΛ.ΑΣ για βασανιστήρια στο κτίριο της Ασφάλειας.
TAGS