Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.
Οι πρυτάνεις έχουν ήδη προγραμματίσει έκτακτη σύνοδο για τις 16 Φεβρουαρίου, ενώ σήμερα συναντώνται με τον Υπουργό, Κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να του υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους σε σημεία του νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα, τα αμφιθέατρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι τοπικές κοινωνίες που χάνουν τμήματα και σχολές,  «βράζουν».

 Οι φοιτητές των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μετά από μια θυελλώδη συνέλευση, αποφάσισαν να εντείνουν τις δράσεις τους με αφισοκολλήσεις, διανομή κειμένων διαμαρτυρίες και συμμετοχή σε όλες τις διαδηλώσεις εναντίον των αποφάσεων του υπουργείου.

Ήδη έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι φοιτητές.

Στην Αμαλιάδα και τον Πύργο σήμερα τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά, μετά από απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων που διαμαρτύρονται για την απόφαση να καταργηθούν τμήματα που λειτουργούν στις δύο πόλεις.

Aπό το πρωί του περασμένου Σαββάτου έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις με πορείες στους δρόμους της πόλης, αλλά και συναντήσεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πάτρας που προβλέπεται να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι. Οι σπουδαστές αποφάσισαν να συνεχίσουν με την ίδια ένταση τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες.

Στην Κεφαλονιά αύριο οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Αργοστολίου, που είναι προγραμματισμένο για τη μια μετα το μεσημέρι. Καθηγητές, φοιτητές και τοπική κοινωνία αντιδρούν στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιονίων Νήσων.
TAGS