Τα παιδιά είναι πολιτικοί κρατούμενοι για αυτό δεν θέλουν να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς, δηλώνει στην εφημερίδα 6μέρες η μητέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη ή αλλιώς του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.
«Γιατί είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αν και όλοι τους αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν θέλουν να θυματοποιηθούν. Ό, τι πράττουν και λένε είναι πολιτική άποψη σταθερή και ακέραια» δηλώνει στην εφημερίδα.

Όπως η ίδια λέει ο γιος της, της μετέφερε την εικόνα του ίδιου με ένα μπουφάν ριγμένο στο κεφάλι του και αστυνομικούς να τον κλωτσούν. «Ήξεραν ποιος είναι. Είχε τρία εντάλματα σε βάρος του. Έβριζαν την μάνα του και τον χτυπούσαν».

«Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου» αναφέρει η μητέρα του και προσθέτει «Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;» αναρωτιέται η ίδια.

Όπως της είπε άλλωστε, δεν θέλει πλέον να πάει για εξετάσεις, καθώς είναι πολύ επώδυνη η διαδικασία της μεταφοράς του, έτσι όπως είναι δεμένος πισθάγκωνα. «Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής. Αυτό θέλω να πω για το γιο μου», καταλήγει.