Μπήκαν οι υπογραφές για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)

Μπήκαν οι υπογραφές για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης επικαρπίας επί του δικαιώματος αξιοποίησης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για 90 έτη καθώς υπεγράφη το συμβόλαιο μεταξύ της LAMDA ΔΟΜΗ ΑΕ (θυγατρικής της LAMDA Development SA) και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) και κατεβλήθη από την εταιρεία το συμβατικό μέρος του τιμήματος ύψους 81 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση για την απόκτηση του IBC θα γίνει με ίδια κεφάλαια (50 εκατ. ευρώ) και με δανεισμό (31 εκατ. ευρώ). Στο IBC στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall το οποίο διαχειριζόταν η ίδια η Lamda, ενώ υπάρχουν άλλα 15.000 τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμος χώρος.

Η συμβατική υποχρέωση της Lamda είναι να κατασκευάσει στον επιπλέον χώρο που απέκτησε στο IBC, μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων έκτασης 3.000 τ. μέτρων. Πρόθεση της εταιρείας είναι να κατασκευάσει επίσης έναν ψυχαγωγικό χώρο για το παιδί και την οικογένεια μαζί με ήπιες εμπορικές χρήσεις, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν σε έκταση τα 1.500 τ. μέτρα. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο