Εντείνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα ΤΕΙ αλλά και οι τοπικές κοινωνίες που πλήττονται.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, εργαζόμενοι και φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ. Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σήμερα, εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις μετακινήσεις τμημάτων του ΤΕΙ.

Στην Πάτρα, τις 11 το πρωί θα γίνει η σύσκεψη για το θέμα της μεταφοράς των σχολών του ΤΕΙ που έχει συγκαλέσει ο Γιάννης Δημαράς στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργου Παναγιωτάκη και του προέδρου του ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη. Στη 1 το μεσημέρι οι σπουδαστές θα πραγματοποιήσουν  Γενική Συνέλευση όλων των τμημάτων στο ΤΕΙ Πάτρας και εκεί θα αποφασιστεί το μέλλον και κυρίως η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, όπως καταλήψεις, πορείες, διαμαρτυρίες κ.α 

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκφράζει την εντονότατη αποδοκιμασία του για το σχέδιο «Αθηνά» και προσθέτει ότι «το υπουργείο θα πρέπει άμεσα να επανεξετάσει τις θέσεις του, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα και το μέλλον του ιδρύματός μας».

Στην Κεφαλονιά θα γίνει συλλαλητήριο ενάντιο στο σχέδιο, στη 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου. Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, η οποία έχει προκηρύξει και δίωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.  

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Κεφαλονιάς έχουν μάλιστα ετοιμάσει και βιντεο με τη διαμαρτυρία τους και τις θέσεις τους το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο με τον τίτλο: «Δεν πάμε πουθενά»


TAGS