Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, την ώρα που τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν προτάσεις προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.
Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι αγρότες του νομού Έβρου με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες Έβρου. Τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, στον Λευκώνα Σερρών, στην Κουλούρα Ημαθίας, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας, στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς, στα διόδια Αιγινίου στην Πιερία, στον κόμβο Πετραλώνων και στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξετάζει νυχτερινό αγροτικό ρεύμα, καλλιεργητικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο κατά 1-2 μονάδες, Ταμείο Εγγυοδοσίας για χαμηλότοκα δάνεια και εγγυητικές επιστολές σε παραγωγούς.

Έκλεισαν δρόμους στη Βόρεια Ελλάδα

Αυτή την ώρα οι αγρότες της Χαλκηδόνας, πεζοί, έχουν κλείσει συμβολικά το ένα ρεύμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Έδεσσας και μοιράζουν λαχανικά και ρύζι στους διερχόμενους οδηγούς. Ωστόσο επιτρέπουν τα αυτοκίνητα να περνούν από το άλλο ρεύμα το οποίο έχει χωριστεί σε δύο λωρίδες και έτσι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και προς Θεσσαλονίκη αλλά και προς Έδεσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν το δρόμο στον κόμβο του Λευκώνα 40 χιλιόμετρα πριν τα σύνορα με τη Βουλγαρία. Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους και δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα συνεχίζουν την πορεία τους από παρακαμπτήριους δρόμους.