Την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη συμμετοχή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη διαμόρφωση του νέου φορολογικού πλαισίου, εκφράζει ο πρόεδρος του ΟΕΕ Γ. Κυδωνάκης με επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τον υπουργό Οικονομικών.
Ο πρόεδρος του ΟΕΕ διαμαρτύρεται για την «αθέτηση της υπόσχεσης» ότι θα υπάρχει διαρκής συνεργασία και ότι ο φορέας θα είναι ο θεσμικός σύμβουλος του υπουργείου στα οικονομικά και φορολογικά θέματα, καθώς επίσης για «επιλεκτική συμμετοχή ατόμων που δεν εκπροσωπούν κανένα θεσμικό φορέα παρά μόνο τον εαυτό τους».

Επανερχόμενος στην από 25ης Ιανουαρίου διαμαρτυρία του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τη μη συμμετοχή του στην Επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ο κ. Κυδωνάκης τονίζει εκ νέου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμπληρωθεί η Επιτροπή με εκπρόσωπο του ΟΕΕ, παρά το γεγονός -όπως επισημαίνει- ότι αυτό έχει συγκροτήσει επιτροπή από αναγνωρισμένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς για την μελέτη και εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης για την φορολογική αναμόρφωση.