Μια κλοπή χρυσαφικών που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από σπίτι 49χρονης στη Θήβα, εξιχνιάστηκε σήμερα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.  Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 21χρονος αλβανικής υπηκοότητας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.  

Ειδικότερα, την 25-01-2013 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών από την 49χρονη, η κλοπή χρυσαφικών και κοσμημάτων της, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, για την οποία, όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη παραβίασης.  

Μετά από προσεκτική έρευνα, προέκυψε ότι ο 21χρονος την 11-12-2012 εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι και χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε τα χρυσαφικά, μέρος των οποίων πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής.  

Οι αστυνομικοί διενεργώντας ελέγχους, εντόπισαν το ενεχυροδανειστήριο όπου ο δράστης είχε πουλήσει τα χρυσαφικά, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για συναλλαγές με ενεχυροδανειστήρια και κατάσχεσαν τα κλαπέντα κοσμήματα.  

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν:

• Δύο χρυσά δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες,
• δύο χρυσές αλυσίδες και μία χρυσή λίρα με μενταγιόν.  
Τα κατασχεθέντα χρυσαφικά αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και της αποδόθηκαν, ενώ ο 21χρονος προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ομολόγησε την διάπραξη της κλοπής.
TAGS