Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά», που έχει πλέον μπει στο μικροσκόπιο της πανεπιστημιακής κοινότητας και των πολιτικών κομμάτων. 
Περισσότεροι από 3.000 σπουδαστές και καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατέβηκαν στους δρόμους με σύνθημα: «Ούτε στις Σέρρες ούτε πουθενά. Λέμε όχι στο σχέδιο "Αθηνά"».

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό που έγραφε «Συγχωνεύστε τη Βουλή με τον Κορυδαλλό», συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό Θόδωρο Καράογλου και του έθεσαν τα αιτήματά τους.

Όπως ανέφεραν, με τη μεταφορά 8 τμημάτων στις Σέρρες και άλλων 2 στη Φλώρινα, θα χρειαστεί να μετακινηθούν περί τις 12.000 σπουδαστές και 160 καθηγητές καθώς και ειδικό τεχνικό προσωπικό. 

Δήλωσαν, μάλιστα, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ προκειμένου να μην περάσει το σχέδιο του υπουργείου.

Την αντίδρασή τους στο σχέδιο «Αθηνά» εκφράζουν και οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ Πάτρας, οι οποίοι στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν κοντά στα διόδια του Ρίου και εκεί θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.