Στην Αχαΐα βρίσκονται τα πιο ακριβά δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το πιο ακριβό μεγάλο νοσοκομείο ειναι αυτό του Ρίου, ενώ από τα Περιφερειακά τις πιο «τσουχτερές» τιμές έχει αυτό των Καλαβρύτων.

Στο νοσοκομείο Καλαβρύτων ξοδεύονται 280 ευρώ ανά νοσηλευθέντα για την κατανάλωση υγειονομικού υλικού, όταν στο Νοσοκομείο του Ρίου που θεωρείται το πιο ακριβό από τα μεγάλα νοσοκομεία, το συγκεκριμένο κόστος ανέρχεται στα 442 ευρώ.

Πιο φθηνά στοιχίζει στο δημόσιο το Νοσοκομείο Ληξουρίου το οποίο ξοδεύει για υγειονομικά υλικά 35 ευρώ ανά ασθενή.

Σύμφωνα με την βαθμολογία των ερευνητών που είναι αποτέλεσμα στοιχείων που δίνουν τα ίδια τα Νοσοκομεία κάθε μήνα, με βάση το κόστος ανά νοσηλευθέντα, στα Κρέσταινα το ποσό που απαιτείται είναι 3.195 ευρώ, στο Αγρίνιο 988, στα Φιλιατρά 929.

Πιο φθηνά από όλα είναι το νοσοκομείο είναι της Κέρκυρας με 419 ευρώ, το Νοσημάτων Θώρακος με 434 ευρώ και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας με 465 ευρώ.

Στο κόστος φαρμάκου ανά νοσηλευθέντα, το Νοσοκομείο Ρίου έρχεται πρώτο με 556 ευρώ, ο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας δεύτερος με 444 ενώ αυτό με τη χαμηλότερη τιμή είναι το Καραμανδάνειο Παίδων της Πάτρας με κόστος 70 ευρώ ανά ασθενή.

Στον πίνακα για το κόστος ανά ημέρα νοσηλείας έρχεται πρώτο το Νοσοκομείο Ρίου με 377 ευρώ, ακολουθεί το Νοσοκομείο Κρεσταίνων με 371 ευρώ και αυτό του Αιγίου με 332 ευρώ. Φθηνά τη βγάζουν το Νοσοκομείο Ληξουρίου με 119 ευρώ ανά ημέρα, το Καραμανδάνειο με 130 ευρώ και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας με 133 ευρώ.