Αβέβαιο το μέλλον για 13.000 δημοσίους υπαλλήλους

Αβέβαιο το μέλλον για 13.000 δημοσίους υπαλλήλους
Στον αέρα βρίσκονται περίπου 13.000 υπάλληλοι 700 φορέων του Δημοσίου, που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν σε διαδικασία συγχώνευσης - κατάργησης.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Μ. Βολουδάκης, το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη Μαρτίου, ενώ οι 700 φορείς για τους οποίους προτείνονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις εποπτεύονται από 14 συνολικά υπουργεία και η επιλογή τους προέκυψε από τον έλεγχο περίπου 1.500 φορέων.

Από αυτούς σε πλήρη κατάργηση «οδεύουν» μόνο οι 73.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», πρόκειται στη συντριπτική τους πλειοψηφία για μικρούς φορείς καθώς σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου «δεν είναι εύκολο να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν μεγάλοι φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τμήμα των υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται στους καταργούμενους φορείς πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα «κινητικότητας».

Είναι το δεύτερο «κύμα» καταργήσεων και συγχωνεύσεων, που ακολουθεί τους πρώτους 21 φορείς, οι οποίοι έχουν ήδη καταργηθεί με νόμο και αποτέλεσαν τον «πιλότο» για τους νέους σχεδιασμούς.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το προσωπικό εκείνων των φορέων που στο σύνολό τους μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, δεν υπάρχει η ίδια δέσμευση για τους 13.000 υπηρετούντες στους φορείς των οποίων επίκειται η συγχώνευση – κατάργηση.

Με δεδομένη την μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για 25.000 αποχωρήσεις εντός του 2013, θεωρείται βέβαιο ότι ένα μέρος αυτών των υπαλλήλων θα οδηγηθούν ως πλεονάζον προσωπικό σε διαθεσιμότητα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο