Σε νέου τύπου Πανεπιστήμιο θα εξελιχθεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το οποίο παραμένει και αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ.
Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Πανεπιστημίου προσφέρει σήμερα 15 μεταπτυχιακά προγράμματα, με μέσο ετήσιο αριθμό φοιτητών τους 28 ανά πρόγραμμα και μέσο όρο ετήσιων διδάκτρων τα 4.000 € ανά φοιτητή.

Όπως είπε σε συνέδριο ο πρόεδρός του, Ιδρύματος  καθηγητής Κώστας Γραμμένος, το Ίδρυμα θα είναι σύντομα σε θέση «να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του λειτουργικού του κόστους από τα δίδακτρα (62%-72%) και να αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο σε υψηλό βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, εισάγοντας έτσι ένα νέο μοντέλο οικονομικού προγραμματισμού, διαχείρισης και ανάπτυξης». 

Για να συμπληρώσει ότι «ο φοιτητικοκεντρικός χαρακτήρας του, η αριστεία στη διδασκαλία και στην έρευνα καθώς και η αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνίαΘέλουμε τώρα να καταστήσουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη έναν κόμβο που θα δημιουργήσει δίκτυο με τις Έδρες Ελληνικών Σπουδών του εξωτερικού. Θα ενισχυθεί ως ακαδημαϊκός χώρος προσέλκυσης ξένων σπουδαστών, που ήδη το πράττει, με ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματακ κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας».
TAGS