Συνελήφθη χθες στο Ψυχικό ο 32χρονος Μανώλης Καρούζος, γιός του Αντώνη Καρούζου, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο 32χρονος Μανώλης Καρούζος «συνελήφθη στο Ψυχικό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ψυχικού, ως Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Εμπορίας Ειδών Ένδυσης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., μη απόδοση Φ.Μ.Υ. και μη απόδοση εισφορών προς το Ι.Κ.Α. ύψους 7.051.939,41 ευρώ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, διευκρινίζεται ότι:

«Αυτοβούλως παρουσιάστηκε και απολογήθηκε χθες στην τακτική δικαιοσύνη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καρούζος 4 Κάππα ΑΕΒΕ, Μανώλης Α. Καρούζος. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, διαψεύδοντας τα περί σύλληψης του κ. Καρούζου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο κ. Μανώλης Α. Καρούζος, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, ουδέποτε συνελήφθη στο σπίτι του στο Ψυχικό, αλλά αντιθέτως παρουσιάστηκε αυτοβούλως και απολογήθηκε εχθές στην τακτική δικαιοσύνη εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν οι οφειλές της εταιρείας, ενώ  παράλληλα, προσκόμισε και την κατατεθείσα από το Νοέμβριο του 2012 αίτηση ρύθμισής της». 

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως λόγω της διαδικασίας εξυγίανσης του Άρθρου 99, την οποία έχει αιτηθεί η εταιρεία, και μέχρι να γίνει δεκτή η αίτηση ρύθμισης των οφειλών της προς το Δημόσιο, η διοίκηση παρακολουθεί στενά τα όποια νομικά ζητήματα δημιουργούνται από την καθυστέρηση της εν λόγω διαδικασίας, ενώ ο κ. Καρούζος συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, «με κύριο στόχο της διάσωση και εξυγίανση της επιχείρησης».