Στη δημιουργία νέων μπλόκων και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων προχωρούν οι αγρότες ως απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες.
Την Κυριακή θα μεταβούν στον κόμβο της Νίκαιας, όπου πρόκειται να γίνει πανελλαδική συγκέντρωσή τους, με στόχο να αποφασιστεί από κοινού το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες σε διάφορες περιοχές μετρούν τις δυνάμεις τους, ενημερώνουν τους αγρότες και δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλία οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Οι Σερραίοι αγρότες, ύστερα από τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, ώστε να καθορίσουν την επόμενή τους κίνηση σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Μπλόκα έχουν στήσει στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι Σερραίοι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάνε στον Προμαχώνα και να κλείσουν τα σύνορα με Βουλγαρία.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Στο Νομό Ημαθίας, παραμένει το μπλόκο που έχει στηθεί τις τελευταίες 17 ημέρες και σήμερα το πρωί στο χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες, τη στιγμή μάλιστα που αν ήθελε θα μπορούσε να δώσει λύση σε κάποια από τα ζητήματα που θέτουν ως αιτήματα. Αντιθέτως όμως, όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προσπαθεί να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς σύγκρουσης μεταξύ των πολιτών, κάτι που όπως πρόσθεσε δεν θα το καταφέρει, αφού οι αγρότες διαμαρτύρονται χωρίς ωστόσο να κλείνουν τους δρόμο