Η Πάτρα φεύγει και πάει στο Μεσολόγγι, το Μεσολόγγι καταργείται. Η Λάρισα φεύγει και πάει στη Λαμία. Η Λαμία συρρικνώνεται. Η Ηγουμενίτσα αλλάζει γνωστικό αντικείμενο.
Η Καλαμάτα που φιλοξενούνταν στη Σπάρτη, επιστρέφει στο νομό της.

Η Ζάκυνθος, η  Λευκάδα, η Ηγουμενίτσα δεν υπάρχουν πια.

Η Θεσσαλονίκη αποψιλώνεται. Καταργούνται τμήματα, 15.000 φοιτητές πρέπει να μετακομίσουν σε Φλώρινα ή Σέρρες.  
Είναι οι βασικές αρχές ενός απίστευτου αλαλούμ που ονομάστηκε «σχέδιο Αθηνά» από το Υπουργείο Παιδείας, ή  «ο Καλλικράτης των  ΤΕΙ» από τους επικριτές του.  

Οι τοπικές κοινωνίες εδώ και μια βδομάδα είναι επί ποδός πολέμου, ενώ στα αμφιθέατρα οι φοιτητές συνεδριάζουν ακατάπαυστα και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Για πρώτη φορά στο πλευρό τους καθηγητές, διοικητική υπάλληλοι, καταστηματάρχες, δήμαρχοι, ακόμα και βουλευτές που εκλέγονται στην εκάστοτε περιφέρεια.  
 
Θεσσαλονίκη

Σε επ αόριστον κατάληψη του κτιρίου και αναστολή της εξεταστικής περιόδου-με τη σύμφωνη γνώμη καθηγητών και διοικητικού προσωπικού-έχουν προχωρήσει οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.  

Για τη Δευτέρα έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία με τελικό προορισμό το δημαρχείο.    

Πάτρα
 

Μετά τις κινητοποιήσεις στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πατρών συνεχίζουν δυναμικά και το Σαββατοκύριακο.  

Στη μια το μεσημέρι σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.  

Μέχρι στιγμής έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν σε κατάληψη, προκεμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξεταστική περίοδος.  

Ιόνιο
 
Το ΔΣ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παραιτήθηκε σύσσωμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι τοπικές κοινωνίες της Λευκάδας, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου, αφού το ίδρυμα, με μια μονοκοντυλιά, διαγράφεται από τον χάρτη της εκπαίδευσης!  
Οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών αποφασίζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε συνεννόηση τις δημοτικές αρχές και τους εμπορικούς συλλόγους.  

Πύργος    

Στην Ηλεία το σύνθημα δίνουν οι εμπορικοί σύλλογοι του Πύργου και της Αμαλιάδας. Ήδη έχουν αποφασίσει δυναμικές κινητοποιησεις, κλείσιμο τον καταστημάτων τους την ερχόμενη εβδομάδα ενώ συμμετέχουν σε όλες τις συνελεύσεις των σπουδαστών.  

Κοζάνη


Η πορεία των σπουδαστών που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, αφούο συνεδρίασαν επί τόπου και αποφάσισαν να συνεχίσουν. Το ίδρυμα τελεί υπό κατάληψη.  

Καστοριά


Μετά από δυο εικοσιτετράωρα κατάληψης οι φοιτητές αποφάσισαν να ανοίξουν το ίδρυμα, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξεταστική.  Εντός του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.      

Και έπεται συνέχεια....      

Ντίνα Καραμάνου