Τέλος στη δράση κυκλώματος εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 29,28, 29 και 27 ετών, ενώ αναζητούν αλλοδαπό συνεργό τους.
Οι συλληφθέντες οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας, με σκοπό τη μεταφορά της στην Αθήνα.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έγινε έπειτα από συντονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το Άκτιο Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 29χρονο ημεδαπό, μέσα στο οποίο βρέθηκε ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 236 κιλά.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 28 και 29 ετών.

Από τις έρευνες προέκυψε πως στο κύκλωμα ενεργό ρόλο διαδραματίζει και 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί την 06-02-2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Ιθύνων νους της μεταφοράς των ναρκωτικών είναι αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, ενώ αρχηγικό ρόλο στην σπείρα έχει ο 29χρονος δράστης, που συνελήφθη ως προπομπός και προέκυψε ότι κατένειμε ρόλους και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη ως προς τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν έξι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 161 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 236.393 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους 7 γραμμαρίων, δύο αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών, τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών και το χρηματικό ποσό των 3195 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.